Sport en werk in Pomona

Verteller: Kris Persaud
Plaats: Bakkie

Ik ben Kris uit Guyana en ik woon in Pomona. De meeste mensen hier leven net als ik van visvangst en visverwerking en in onze vrije tijd doen we aan cricket.

Soms is het alleen maar voor de gezelligheid, maar we trainen serieus want we spelen ook in landelijke wedstrijden in Commewijne, maar ook in het nationale Dr. Snellenpark cricket stadion. Dan spelen we voor grote trofeeën. Maar in principe spelen we voor alle afmetingen trofeeën, grote en kleine.

In Pomona hebben We zelfs twee teams. We spelen dan wel onderling voor wie het sterkste team is. Zo doende hebben we een A-team en een B-team op Pomona.  Het A-team wordt gesponsord door Bonsica, de eigenaar van de winkel. Maar in de landelijke competitie spelen we dan tegen andere teams.

Wat we ook doen is spelen met als prijs een schaap in plaats van een trofee. Dan doet elk team een bijdrage, bijvoorbeeld als er vier teams zijn, dan zet elk team SRD 1000 en dan geven we SRD 4000 aan de sponsor Bonsica. Hij zet het schaap in en verdient zo een deel van het geld terug dat hij stopt in de organisatie van de competitie. Het team dat wint krijgt dan ook het schaap en kan natuurlijk heerlijk schapenvlees klaarmaken.

De trainer van ons cricketteam van Pomona nu (mei 2020) helaas in Guyana en door Covid-19 is hij daar gestrand. Door Covid restricties is nu ook geen competitie. Voor de rest is het veel werken hier in Pomona, het visserswerk is veel en zwaar. Als we vrij zijn drinken we onderling een biertje, we spelen ook domino’s en oefenen voor de cricketcompetitie. En verder houden we houden we ons weer bezig met vangen en verwerken van vis. Soms drogen en roken wijde vis en soms verkopen we de vis vers. En zo variëren we ons leven hier in Pomona.

Geef een reactie

Reageer op dit bericht

2 Reacties

Back To Top