Mijn liefde uit Guyana via facebook

Auteur: Aashnie Kanhai
Verteller: Shalini Persaud
Plaats: Pomona

De eerste ontmoeting met mijn man was in Guyana. Zijn grootmoeder is een kennis van mij en ik ben met haar bevriend op Facebook.

Hij zag dat dat we friends waren en stuurde mij ook een vriendschapsverzoek, maar ik reageerde niet. Ik woonde In Boskamp, een vissersdorp aan de Saramakkarivier in Suriname.

Een keer in Guyana was ik op vakantie. liep ik naar het huis van mijn grootmoeder. Ik wist niet dat hij in dezelfde straat als mijn oma woonde.  Hij reed toevallig langs en herkende me van facebook en stopte voor mij. Hij zei dat hij me leuk vond en dat hij me een vriendschapsverzoek via Facebook had gestuurd. Hij is degene die het verzoek als eerste stuurde. Ik kwam daarna terug naar Suriname, naar Boskamp. En hij kwam wonen in Pomona aan de Suriname rivier. Via facebook chat leerden we elkaar beter kennen. Hij was ook de eerste die een ontmoeting wilde. We hadden toen in de stad afgesproken en ik nam mijn zus mee. Ik vond hem heel leuk. De volgende ontmoeting was een etentje met mijn hele familie. Nadien bezocht hij me regelmatig thuis in Boskamp. Hij moest eerst varen van Pomona naar Paramaribo en dan reed helemaal vanuit Paramaribo over de Oost-West verbinding naar mijn huis. En zo kwam van het één het ander. Op gegeven moment vroeg hij om mijn hand en we zijn nu bijna drie jaar getrouwd en wonen we hier op Pomana.

Back To Top